Maailma

Munnings, Alfred James, 1878-1959; Knight Riding by a Lake

Tähtien Laulu sijoittuu Noituri-kirjasarjan maailmaan vuoden 1268 syksyyn, eli kirjasarjan ja videopelitrilogian väliseen ajanjaksoon. Pelin tapahtumapaikkana toimii pieni eteläisen Nilfgaardin imperiumin ja Pohjoisten Valtakuntien välissä sijaitseva Prusznyn kylä.

Andrzej Sapkowskin luoma fantasiamaailma on yhdistelmä 1300-luvun lopun Puolaa ja satumaista synkkää fantasiaa. Satuelementit ovat maailmassa hyvin vahvasti läsnä, mutta tavallisten ihmisten elämään nämä harvemmin vaikuttavat. Tästä syystä on tavallisten ihmisten toisinaan myös vaikea suhtautua yliluonnollisuuksin, kuten noitureihin, velhoihin ja hirviöihin muuten kuin epävarmuuden tai suoran muukalaisvihan kautta.

Juuri puoli vuotta ennen tarinamme alkua, on Nilfgaardin imperiumin ja Pohjoisten Valtakuntien välinen sota päättynyt Cintran rauhanjulistukseen. Monet isät ja pojat eivät ole palanneet sodan jälkeen kotiinsa ja rutto on Prusznynin kylän ympäristössä ehtinyt kehittyä liiankin tutuksi asiaksi. Elämän on silti jatkuttava, ja yhden tarinan lopusta on syntyvä alku monelle uudelle tarinalle. Tämä tarina on yksi niistä.